Back to press releases

Solar investerer i digital håndværker-produktivitet

Pressemeddelelse September 19, 2016    ·    Solar A/S

GenieBelt og Minuba står bag digitale værktøjer, der sikrer styring og overblik i byggeprojekter og forbedrer produktiviteten blandt håndværkere.

Både dynamisk projektstyring og online sags- og ressourcestyring skaber øget produktivitet. Og øget produktivitet skal der til, hvis man vil være blandt fremtidens vindervirksomheder i en tid med skærpet konkurrence. Den filosofi tror Solar så meget på, at vi nu investerer i to softwarevirksomheder, der med intelligente løsninger hver især har gjort det til sin styrke at forbedre håndværkeres produktivitet.

GenieBelt og Minuba, der begge har base i Danmark, er stærke på hver deres felt. De står bag digitale værktøjer, der kan bruges uafhængigt af tid, sted og device, så de er tilpasset travle byggeledere og håndværkere på farten. Med sin investering ejer Solar knap 20 procent af henholdsvis GenieBelt og Minuba.

- Der er tale om to digitale investeringer, som passer rigtigt godt ind i Solars strategi. Vi ser meget bredt på forretningsudviklingsmuligheder og ikke kun på det, vi kan opkøbe og integrere i den klassiske forretning. Begge virksomheder har ambitiøse ekspansionsplaner, og der kan vi med vores investering, erfaring, viden og markedskendskab være med til at hjælpe dem på vej. Vi ser digitale muligheder på mange områder, og vi forventer at lave flere sådanne investeringer i fremtiden, påpeger Hugo Dorph, Chief Commercial Officer.

Øget produktivitet i både projekt- og serviceforretning
GenieBelt arbejder med dynamisk projektstyring med et klart fokus på at øge produktiviteten i byggebranchen. Ved at bringe teknologi ind på byggepladsen bliver der skabt et sammenhængende og effektivt arbejdsflow på tværs af faggrænser. På den måde undgår man spild i processen, ingen håndværkere kører forgæves, og bygge- og projektledere har hele tiden et opdateret overblik via den dynamiske projektplan. Dermed understøtter denne investering øget produktivitet i vores projektforretning.

Minuba har specialiseret sig i online sags- og ressourcestyring med fokus på udvikling og optimering af driften i virksomheder inden for især installatør-, bygge- og anlægsbranchen. Der er samtidig taget højde for integration til en lang række systemer inden for fakturering, regnskab og økonomi, som er med til at gøre arbejdsdagen smidig. Dermed understøtter denne investering øget produktivitet i vores serviceforretning.

- Det er vigtigt for os, at både GenieBelt og Minuba fortsat arbejder som selvstændige virksomheder. Begge virksomheder er lige som Solar meget fokuseret på at skabe værdi for kunderne og gøre livet lettere for kunderne. Ved at forenkle arbejdsgange, planlægge og skabe overblik kan den enkelte kunde udvikle sin virksomhed. Det handler om at udnytte sine ressourcer bedst muligt og dermed spare tid og penge, pointerer Hugo Dorph, Chief Commercial Officer.

Som sourcing- og servicevirksomhed har Solar en klar ambition om at forbedre kundernes produktivitet, og her er digitalisering et nøgleord.

- Vi er allerede en af de største e-handelsvirksomheder i Nordeuropa, men for Solar er digitalisering meget mere end blot e-handel. Solar satser på digitalisering i alle led af forretningen, og det er en af grundene til, at vi har de mest produktive kunder. Kunderne skal ikke bruge unødig tid på indkøb, logistik eller ineffektive processer. De skal bruge deres tid dér, hvor de skaber størst værdi - det gør vi, understreger Hugo Dorph, Chief Commercial Officer.

For yderligere kommentarer træffes: Hugo Dorph, Chief Commercial Officer, Solar – tlf. 2872 0080

Solar-koncernen er en førende europæisk sourcing- og servicevirksomhed primært inden for el-, vvs- og ventilationsteknologi. Kerneforretningen centrerer sig om sourcing af produkter, værdiskabende service og optimering af kundernes forretning.

Koncernen, der har hovedsæde i Danmark, havde i 2015 en omsætning på ca. 10,6 mia. kroner og beskæftiger i dag omkring 3.000 medarbejdere. Solar er noteret på Nasdaq Copenhagen med kortnavn SOLAR B og har været børsnoteret siden 1953.

Flere oplysninger om Solar kan findes på: www.solar.eu

Find mere information om GenieBelt på www.geniebelt.com og mere om Minuba på www.minuba.dk